Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland

De Yamaha 650 Twin Klub Nederland is een vereniging van bezitters van de enige klassiek Japanse Engelsman met karakter. Een veelzijdige club waarin iedereen in het bezit van een Yamaha 650 staande twin, zich thuis kan voelen.

Klubinfo

Klubinformatie

Yamaha Twin Klub Nederland

      D'r is altijd tijd voor een tourritje

De Klub is door enkele enthousiaste Yamaha 650 twin-bezitters opgericht in 1988 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
De Klub organiseert allerlei activiteiten rond de Yamaha tweecilinders XS650 en TX650, zoals evenementen, beurzen, sleutelcursussen, workshops en XService.
Tevens beschikt de Klub over een Klubhuis met onderdelenbank en giftshop en is er allerlei technische informatie beschikbaar, waaronder een werkplaatshandboek.
De Klub is actief op internet, met uitgebreide informatie over de Klub, de motor en een evenementenagenda.
De Klub heeft een Facebookpagina,  (XS650 Nederland).
Voor communicatie tussen de leden is er de WhatsApp groep “XS 650 NL”.
De Klub kent leden, ereleden, gezinsleden en donateurs van allerlei pluimage. Dat gaat van trotse bezitters van een geheel origineel exemplaar tot fervente techneuten die rond het 650 cc tweecilinder parallelblok prachtige zelfbouwfiets of -racers bouwden. Donateurs zijn degenen die niet zelf beschikken over een motorfiets met 650 twinblok, maar de Klub welzeker een warm hart toedragen.
Het totaal aantal leden schommelt rond de 500; ze wonen met name in Nederland, maar vele trouwe leden bevinden zich ook in België en in andere landen.
Het oldtimerkarakter van de motoren vindt zijn weerslag in de leeftijdsopbouw van de leden; deze ligt tussen de 23 en 80 jaar.
Wij zien onszelf als een veelzijdige, enthousiaste en levendige Klub, waar zowel eigenaren van een Yamaha 650 twin als donateurs zich thuis voelen


Evenementen

De Evenementencommissie organiseert treffens, toertochten, het grote Klubtreffen, kampeerweekends, etc. Deze treffens worden druk bezocht door de leden.

y650tkn Evenementen
Evenementen
Evenementen

Klubblad 653

covernr100 De Klub geeft vier keer per jaar het Klubblad 653 uit. Ook volgens buitenstaanders is de 653 één van de beste motorclubbladen binnen Nederland.

Onderdelenbank

Omdat de 650 twin uit de productie is, is het belangrijk een goede onderdelenvoorziening veilig te stellen. Daartoe is binnen de Klub een Onderdelenbank ingericht. De Onderdelenbank beschikt over uitgebreid onderdelenmagazijn dat ook dienst doet als Klubhuis.

y650tkn onderdelenbank
Onderdelenbank
Onderdelenbank

Werkplaatshandboek

Werkplaatshandboek Yamaha XS 650In hun vrije tijd hebben vijf Klubleden van 1989 tot eind 1992 gewerkt aan de samenstelling van een uitgebreid, zo volledig mogelijk werkplaatshandboek dat alle modellen van de Yamaha 650 twin omvat.
Dit boek is voor leden te koop in de giftshop.

Sleuteldagen

Een aantal maal per jaar worden sleuteldagen georganiseerd.
De inhoud van de cursussen loopt uiteen van het leren afstellen van kleppen tot het reviseren van een motorblok.

Sleuteldagen
Sleuteldagen
Sleuteldagen
 

Motorbeurzen

beurs
De Klub is jaarlijks aanwezig met een stand op grotere motorbeurzen zoals de jaarlijkse Motorbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de stand worden Klub-artikelen verkocht, kan allerlei informatie verkregen worden over de 650 twin en de Klub én zijn altijd een aantal mooie motoren van de Klubleden te zien.

Giftshop

In de Giftshop, de winkel van de Klub, zijn de volgende zaken ondergebracht:
stickers, T-shirts, sweaters, speldjes, petjes, elektrische schema's, tool-rolls, badges en oude nummers van en verzamelbanden voor 653. Ook voor het werkplaatshandboek kan je hier terecht. 

Giftshop
Giftshop
Giftshop

 

Tot slot

De Yamaha 650 Twin Klub Nederland: een vereniging van bezitters van de enige klassieke Japanse Engelsman met karakter. Een veelzijdige Klub waar iedereen in het bezit van een Yamaha 650 staande twin zich thuis kan voelen. Voor de trotse bezitter van een geheel origineel exemplaar, die houdt van een goed glas bier en het opzetten van een boom tot de fervente techneut die rond het 650 blok een prachtige fiets heeft gebouwd.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

WhatsApp groepen

whatsapp groepen

Heiden Tuning Amersfoort