Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland

De Yamaha 650 Twin Klub Nederland is een vereniging van bezitters van de enige klassiek Japanse Engelsman met karakter. Een veelzijdige club waarin iedereen in het bezit van een Yamaha 650 staande twin, zich thuis kan voelen.

cursus kickstart

Wegens groot succes ook dit jaar weer een Kickstart cursus. In de Kickstart cursus komt alles aan bod wat je wilt weten over de geschiedenis van en de techniek achter de Yamaha XS 650.
Deze cursus kan worden gezien als ‘kickstart’ voor leden die meer willen weten over hun XS, maar is ook bedoeld voor kinderen van leden die later misschien de XS van pa of ma overnemen.
De cursus gaat over de ontwikkelingen die hebben geleid tot het ontwerp van het karakteristieke motorblok.
Daarvoor wordt begonnen met de basis: Hoe werkt een viertakt motor en hoe zijn die principes toegepast in éénpitters, meercilinder-motoren en uiteindelijk in de Yamaha XS 650.
Ook de verschillen in de diverse modellen zoals die tijdens de lange productieperiode zijn gemaakt passeren de revue.

Kortom: een stoomcursus over alle aspecten van de eerste Yamaha viertakt motorfiets en het motorblok daarvan.
Voorkennis of technische vaardigheden zijn niet nodig. Dat maakt de cursus vooral interessant voor nieuwe leden, kinderen van leden en leden die van plan zijn de sleutelcursussen te gaan volgen.

De cursus wordt gegeven door Antoni van Ginneken en Fried Anepool. Ze staan ook wel bekend als XS-dokters en hebben bovendien hun sporen in het XS-onderwijs verdiend. Succes verzekerd dus.

Ieder lid kan gratis inschrijven, en zoals eerder aangegeven zijn ook kinderen van leden zijn van harte welkom. Maak er een gezellig dagje uit van met zoon en/of dochter. Alleen ben je uiteraard ook van harte welkom.

Inschrijven voor  kan via de agenda

vrijwilligers

Waarom deze klub?

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
30